دیده‌بان گاه‌نگاری‌های بهرنگ تاج‌دین
خوراک وبلاگ
سه شنبه ۴ دی‌ماه ۱۳۸۶

صفایی فراهانی، خاتمی فوتبال

۱- کسانی که برنامه ۲۲۵ دقیقه‌ای «۹۰» این هفته را دیدند، به راحتی توانستند پی ببرند که مسبب اصلی مشکلات فعلی فوتبال این کشور، محسن صفایی فراهانی و دو همکارش خبیری و غفاری نیستند؛ بلکه سازمان تربیت بدنی، شخص علی‌آبادی و زیردستانش هستند.
اگر فدراسیون، رییس ندارد و انتخاباتش به تعویق افتاده، دستور رییس سازمان و عهدشکنی مسئولان سازمان است که موجب این شده است. اگر تیم ملی، بلاتکلیف و فاقد سرمربی است، تعلل و بی‌میلی کیومرث هاشمی، معاون علی‌آبادی مسئول است و اوست که باید پاسخگو باشد.

۲- برای کسانی که این برنامه 90 را ندیدند و صحبت‌های رد و بدل شده را نشنیدند، بد نیست برخی نکات اصلی را دوباره بازگو کنم.
فیفا اصرار داشته که نه تنها علی‌آبادی و معاونش، عضو مجمع فدراسیون فوتبال نباشند؛ بلکه خواستار آن بوده که به صراحت در اساس‌نامه قید شود که اینان (به عنوان سیاست‌گزار یا «Policy Maker» ورزش کشور) حق کاندیداتوری در انتخابات را نیز ندارند.
نمایندگان سازمان تربیت بدنی در کمیته انتقالی، ذکر این نکته را در اساس‌نامه فدراسیون فوتبال، «توهین» می‌دانند و صفایی فراهانی در مذاکره با فیفا با این استدلال که «هیچ وزیری نمی‌آید در سمت مدیر کل (و نه حتی معاون) وزارتخانه‌اش بنشیند» فیفا را قانع می‌کند که از خیر تأکید مستقیم بر این امر بگذرد و باز به دلیل ساختار دولتی فوتبال کشور، با حضور رییس سازمان تربیت بدنی و معاونش در مجمع عمومی فدراسیون فوتبال، موافقت کند.
اما وقت ثبت نام که می‌شود، علی‌آبادی عهد می‌شکند و نمایندگانش هم به کلی منکر چنین عهد و استدلالی می‌شوند.
مقصر کیست؟ صفایی فراهانی!

۳- در بحث انتخاب سرمربی تیم ملی هم به خوبی مشخص شد که کمیته انتقالی (به قول صفایی فراهانی) مانند هیأت مدیره است؛ اما هیأت مدیره‌ای که مدیر عامل را انتخاب نمی‌کند. یعنی این معاون علی‌آبادی، کیومرث هاشمی است که در جایگاه سرپرست فدراسیون، حق امضای قرارداد و دخل و خرج فدراسیون و سایر مسائل و تعهدات اداری را دارد. صفایی فراهانی در این برنامه، فهرست بلند مربیانی را اعلام کرد که تمام توافقات را با کمیته‌ی انتقالی انجام داده‌اند و کمیته با حضور آنان در سمت سرمربی تیم ملی موافقت کرده است و کافی بوده که کیومرث هاشمی با آن‌ها قرارداد امضا کند که او چنین نکرده است.
همین الان هم ژاک سانتینی فرانسوی، آرتور جورج پرتغالی، زدنیک زمن چک‌تبار و یک مربی آلمالی (فکر کنم نویرورر) موافقت کرده‌اند و کمیته انتقالی هم آن‌ها را تأیید کرده است. کافی است که معاون آقای علی‌آبادی با آن‌ها قرارداد امضا کند که حاضر نیست چنین کند.

۴- حکایت محسن صفایی فراهانی و تشکیلات فوتبال کشور، شباهت‌های فراوانی به داستان سید محمد خاتمی و کل حکومت جمهوری اسلامی در دوران زمام‌داری‌اش دارد. هر دو به ظاهر رییس هستند؛ اما کسانی هستند که در عمل، از آن‌ها رییس‌تر هستند. هر دو سعی می‌کنند جوان‌مردانه بازی کنند؛ اما رقیب، بی‌رحمانه و ماکیاولیستی بازی می‌کند. کارشکنی و اشتباهات عمدی و سهوی دیگران، به پای این دو نوشته می‌شود؛ و هر دو هم فکر می‌کنند که اگر ساختار سالمی ساخته شود، نتیجه درستی خواهد داشت. هر دو از اختیاراتشان به نفع «تعامل» گذشتند؛ امتیاز دادند و امتیازی نگرفتند.
خاتمی ناکام ماند؛ صفایی فراهانی هم ناکام خواهد ماند.

۵- خاتمی، رییس شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی انقلاب فرهنگی بود؛ اما چه کسی تصمیم می‌گرفت؟ اکثریت انتصابی شوراها
اما در زمان احمدی‌نژاد، شوراها می‌شوند مشورتی و چه کسی تصمیم می‌گیرد و مثلاً دبیر شورا را (که منتصب رهبری است) از کار برکنار می‌کند؟ رییس‌جمهور

در فوتبال هم رییس کمیته انتقالی چه کسی است؟ محسن صفایی فراهانی
چه کسی باید با سرمربی قرارداد ببندد و نمی‌بندد؟ معاون رییس سازمان تربیت بدنی

۶- اگر فیفا اندکی آگاه بود، می‌فهمید که انتخابات فرمایشی روز ۱۹ دی، انتصاباتی بیش نیست و دو نامزد ریاست، هر دو از کارمندان و زیردستان علی‌آبادی هستند؛ و از نظر شخصیتی، هر دو نیز گوش به فرمان او
این «انتخابات» اگر هم برگزار شود، مانند انتخابات مجلس هفتم است که انتصاباتی بیش نبود؛ و این اتفاقی است که قریب به یقین، خواهد افتاد و صفایی فراهانی اثبات خواهد کرد که تفکر و عمل‌کردش، چون رییس سابقش محمد خاتمی است. حیف و صد حیف که این‌ها یک مقدار «سیاست» را از حریف نمی‌آموزند، جواب کلوخ‌انداز رابا سنگ نمی‌دهند و متأسفانه، خوش‌نام، محبوب و محترم ماندن را انتخاب می‌کنند.
فراموش نکنیم که در فوتبال، هنوز داریم نان مدیریت سه چهار ساله صفایی فراهانی را می‌خوریم.

لینک مطلب در بالاترین

بالاترین  دلیشس  توییتر  فرندفید  فیس‌بوک


یادداشت‌های شما:

هر ابلهي مي داند كه صفايي فراهاني به علت وابستگي به حزب مشاركت خواهان زمين خوردن دولت احمدي نژاد است و در قضيه حذف استقلال از جام باشگاه هاي آسيا و همين فوتبال مسب اصلي اوست نمي خواهد خالي ببندي برادر آيندگان قضاوت خواهند كرد.

[ آگاه ] | [سه شنبه، ۴ دی‌ماه ۱۳۸۶، ۸:۳۴ صبح ]


جناب آقا یا خانم آگاه!
صفایی فراهانی عضو جبهه مشارکت هست؛ مخالف احمدی نژاد هست. اما بیا کج بشین و راست بگو که کدام یک از طرفین دارد سیاسی کاری میب کند در امر فوتبال، صفایی فراهانی و خبیری و یا کیومرث هاشمی و علی آبادی.
مدارک مستدل شب گذشته صفایی فراهانی هیچ راه در رویی برای کیومرث هاشمی باقی نگذاشت الا اینکه شروع به فحاشی و اتهام زنی کند و همه دیدند که صفایی فراهانی درجوای اتهامات هاشمی و سایر اتهامات قبلی فقط حرف مستدل و متین زد و در هیچ کجا از جاده انصاف خارج نشد و سخنی به درشتی و تندی بر زبان نیاورد.
دروغ گویی و بی تقوایی جزئی از اقدامات عوامگرایانه و پوپولیستی دولت احمدی نژاد است، چیزی که خود کارگزاران همین دولت آقای احمدی نژاد هم کمابیش آتن را تایید کرده اند.

[ مهدی ] | [سه شنبه، ۴ دی‌ماه ۱۳۸۶، ۱۰:۲۳ صبح ]


بخوبی مشخص است که صفایی فرهانی نماینده فیفا و ریاست فعلی کمیته انتقالی است واز این موضوع آقایان شدیدا" ناراحتند وحتی شده به قیمت نابودی فوتبال سنگ اندازی می کنند .شب گذشته نمایندگان سازمان یکساعت حرف زدند ودر طول این مدت دو اعتراف تکان دهنده کردند 1-ما نمی خواهیم مربی تیم ملی را کمیته انتخاب کند(یعنی انتخاب مربی حدود 2 ماه دیگر به طول می انجامد)2-ما گفتیم دفعه اول کاندیداها استعفا کنند (یعنی همه چیز در فوتبال ما فرمایشی است)

[ احمد ] | [سه شنبه، ۴ دی‌ماه ۱۳۸۶، ۱۱:۰۰ صبح ]


در برنامه دیشب دو نکته خیلی جالب بود:
1) وقتی که آقای هاشمی، با ارائه مدارک و شواهد از طرف آقای صفایی، فیتیله‌پیچ شد، از دور کنار رفت و رفت یکی رو آورد(آقای آخوندی) که مثلا جمش کنه!
2) دلیلهای مسخره آقای آخوندی، برای تاخیر در انتخاب مربی(مثل نسبت دادن مشکلات اخلاقی به یکی از نامزدها!!)

[ مهران ] | [سه شنبه، ۴ دی‌ماه ۱۳۸۶، ۰:۲۶ بعدازظهر ]


من هم یکی از طرفداران صفایی هستم. در سایر مسوولیت هایش (مثلا معاونت وزیر اقتصاد) هم کمابیش در جریان عملکرد ایشون بودم. فکر نمی کنم مقایسه اون با خاتمی مقایسه درستی باشه. اون به مراتب عملگرا تره.
اگر کوتاه اومده، به لحاظ عملی این بهترین راه بوده. شما ندیدید که مثلا توی جلسات چطور بیرحمانه به کوتاهی ها حمله می کنه. در ضمن خاتمی قبل از رفتن اون طوری توی دانشگاه تهران پذیرایی شد ولی صفایی همچین اتفاقی برایش نیفتاده و احتمالا نخواهد افتاد!

[ Majid ] | [سه شنبه، ۴ دی‌ماه ۱۳۸۶، ۳:۰۱ بعدازظهر ]


be nazare man tooye in ghahtolrejal ke khatami mesalan mire ba nateghe noori dabareye kandidatory namayandegie majles harf mizane hozoore safayee farahani rozaneye omidi baraye hozoore ghodratmande eslah talabha dar majles bashe
namayeshe dishabe barnameye navad yek piroozie cheshmgir baraye eslah talab ha bood

[ hossein ] | [سه شنبه، ۴ دی‌ماه ۱۳۸۶، ۴:۳۸ بعدازظهر ]


خيلي ممنونم از لطفتان. كاش مي آمديد از نزديك آشنا مي شديم. منتظر ديدارتان هستم.

[ كريم ارغنده پور ] | [سه شنبه، ۴ دی‌ماه ۱۳۸۶، ۶:۲۸ بعدازظهر ]


اگه احمدی نژاد هم در یک مناظره شرکت کند حتما" آبرویش می رود ومردم می فهمند که واقعا در این دو سال از لحاظ جمع جبری( کار های خوب وبد) هیچ کاری برای مردم نکرده است

[ علی ] | [سه شنبه، ۴ دی‌ماه ۱۳۸۶، ۷:۱۵ بعدازظهر ]


اگه احمدی نژاد هم آمده بود آبروش میرفت

[ لاله ] | [سه شنبه، ۴ دی‌ماه ۱۳۸۶، ۷:۱۹ بعدازظهر ]


1-یک مساله تلخ اخر برنامه توی حرفای سخنگوی سازمان تربیت بدنی بود که گفت علی ابادی تا وقتی که قرار بود انتخاب بشه قوی مساعد داده بود برای سرمربیگری تیم ملی همکاری لازم رو داشته باشه اما حالا دو نفر نامزد دیگه مطرحن و رییس سازمان تعهدی نداره(یعنی دیگه مساله مربی اولویتی نداره بعبارت دیگر همش یه نمایش بود) این نشون میده تمام این حرف ها که فقط بنا به "تکلیف!" اومد و رفت کشک بود منافع شخصی مطرح بوده و بس
2-اون دوستانی هم که نوشتن صفایی می خواد دولت زمین بخوره به نظر من بی انصافی میکنن اگر میخواست تا حالا این کارو میتونست به راحتی اب خوردن بکنه
3-یک چیزی که دیده نمیشه نقشه سازمان برای خراب کردن صفایی پیش فیفا و ای اف سی هست:صفایی رو فرستادن تضمین بده هیچ کس از دولت کاندیدا نمیشه و بخواد که عبارت "حق انتخاب شدن را ندارند" (بدلیل توهین امیز بودن)حذف شه بعد کاندیدا شدن که قول صفایی زیر پا گذاشته بشه

[ هامون ] | [سه شنبه، ۴ دی‌ماه ۱۳۸۶، ۸:۰۱ بعدازظهر ]


تحليل قشنگي كردي و من نيز مانند هامون معتقدم كه در انتخاب مربي سخنگوي سازمان دروغي گفت كه دمش به وضوح پيدا بود. از طرفي متانت همراه با صداقت و منطق از سوي صفايي نشان داد كه ورزش ما چه گهرهايي را از دست داده و اهانت معاون معاون رئيس جمهور و الفاظ بي ادبانه اش نشان داد كه مملكت بخصوص ورزش ما كه بيشتري مخاطب جوان دارد در دست چه كساني افتاده است.

[ كيا ] | [سه شنبه، ۴ دی‌ماه ۱۳۸۶، ۹:۴۹ بعدازظهر ]


علیرغم مخالفت نسبی که با محتوای مطلبتان دارم لینک دادمش.

[ محمدرضا یزدان پناه ] | [سه شنبه، ۴ دی‌ماه ۱۳۸۶، ۹:۵۲ بعدازظهر ]


با سلام.
به نظر بنده مقايسه اقاي فرهاني با اقاي خاطمي كاملا اشتباه ميباشد.چون در 8 سال رياست ايشان هرگز مشاهده نشد كه به صراحت علل وناكاميهاي دولتش را با مردم درميان بگذارد.جا دارد مهندس را بالاتر از ايشان بدانيم.

[ كامران امامي ] | [شنبه، ۸ دی‌ماه ۱۳۸۶، ۴:۱۹ بعدازظهر ]


صد آفرين بر مهندس فراهاني كه تنها با حضور در يك برنامه ي تلويزيوني، آتش تخريبهاي ناجوانمردانه ي صدا و سيما و روزنامه ها را خاموش كرد.

[ ice boy 910 ] | [سه شنبه، ۱۱ دی‌ماه ۱۳۸۶، ۶:۱۱ بعدازظهر ]


در ضمن فراموش كردم بگم كه به اين مطلب شما لينك دادم (:

[ ice boy 910 ] | [سه شنبه، ۱۱ دی‌ماه ۱۳۸۶، ۶:۱۴ بعدازظهر ]


ecbnazxwktqnwimoorxgvidfckxfbg

[ xxfovm ] | [شنبه، ۲۱ دی‌ماه ۱۳۸۷، ۳:۱۲ صبح ]


با سلام خدمت شما عزیزان
من به عنوان یک ایرانی و یک فوتبال دوست از شما و از برنامه 90 متشکرم و تمامی حرفهای شما را قبول دارم دست علی به همراهتان

[ بابک ] | [شنبه، ۲۱ دی‌ماه ۱۳۸۷، ۸:۳۳ صبح ]